YDS Rusça Cümle Tamamlama Testi #1 (Bağlaç ve Yan Cümle Analizi)

YDS Rusça Cümle Tamamlama Testi 1 Bağlaç ve Yan Cümle Analizi
1.A | 2.C | 3.B | 4.B | 5.C | 6.A | 7.B | 8.E | 9.D | 10.C | 11.B | 12.A

Cümle Tamamlama Sorularında Bağlaçları Kaçırıyor Musunuz?

Zıtlık, sebep-sonuç ve şart bağlaçlarında takılmayın! ÖSYM’nin en çok sorduğu kalıplar ve hızlı eleme taktikleri YDS Rusça Hazırlık Setimizde. Hemen inceleyin ve netlerinizi artırın.

YDS Rusça Kitaplarımızı İnceleyin

1. Soru Çevirisi: Küresel ısınma Kuzey Kutbu’ndaki buzulların hızla erimesine yol açmakta ve bunun sonucunda Dünya Okyanusu’nun seviyesi her geçen yıl yükselmektedir.
Cevap: А) в результате чего уровень Мирового океана повышается с каждым годом (bunun sonucunda Dünya Okyanusu’nun seviyesi her geçen yıl yükselmektedir)

2. Soru Çevirisi: Antibiyotikler 20. yüzyıl tıbbında gerçek bir devrim yaratmış olmasına rağmen, günümüzde bunların kontrolsüz kullanımı dirençli süper bakterilerin ortaya çıkmasına yol açmıştır.
Cevap: С) сегодня их бесконтрольное применение привело к появлению устойчивых супербактерий (günümüzde bunların kontrolsüz kullanımı dirençli süper bakterilerin ortaya çıkmasına yol açmıştır)

3. Soru Çevirisi: Eski Mısır piramitleri, yöneticilerle birlikte öteki dünya için devasa zenginliklerin gömüldüğü firavunlara ait görkemli anıt mezarlar olarak hizmet etmiştir.
Cevap: В) где вместе с правителями хоронили огромные богатства для загробной жизни (ki buralarda yöneticilerle birlikte öteki dünya için devasa zenginlikler gömülürdü)

4. Soru Çevirisi: Ebeveynler erken çocukluktan itibaren çocuğun dünyayı kendi başına keşfetme arzusunu teşvik ederse, gelecekte kendine güvenen biri olarak büyüme olasılığı daha yüksek olacaktır.
Cevap: В) то в будущем он с большей вероятностью вырастет уверенным в себе человеком (gelecekte kendine güvenen biri olarak büyüme olasılığı daha yüksek olacaktır)

5. Soru Çevirisi: Geçen yüzyılın ortalarında, insanlığın devasa mesafeler üzerinden anında bilgi alışverişi yapma imkânı bulmasını sağlayan ilk telekomünikasyon uyduları fırlatıldı.
Cevap: С) В середине прошлого века были запущены первые телекоммуникационные спутники (Geçen yüzyılın ortalarında ilk telekomünikasyon uyduları fırlatıldı)

6. Soru Çevirisi: Uzun süreli coğrafi izolasyon sürecinde, aynı dilin lehçeleri birbirinden o kadar uzaklaşabilir ki, zamanla tamamen bağımsız akraba dillere dönüşürler.
Cevap: А) что со временем они превращаются в совершенно самостоятельные родственные языки (öyle ki zamanla tamamen bağımsız akraba dillere dönüşürler)

7. Soru Çevirisi: Birçok insan hala bu ürünün kalp-damar sistemi için sadece zararlı olduğuna yanlış bir şekilde inansa da, doğal tereyağı en önemli vitaminleri ve yağ asitlerini içerir.
Cevap: В) Натуральное сливочное масло содержит важнейшие витамины и жирные кислоты (Doğal tereyağı en önemli vitaminleri ve yağ asitlerini içerir)

8. Soru Çevirisi: Bukalemunlar, sadece kamufle olmalarına değil, aynı zamanda türdeşleriyle iletişim kurmalarına da yardımcı olan vücut renklerini değiştirme konusundaki eşsiz yetenekleriyle bilinirler.
Cevap: Е) которая помогает им не только маскироваться, но и общаться с сородичами (ki bu yetenek onların sadece kamufle olmalarına değil, aynı zamanda türdeşleriyle iletişim kurmalarına da yardımcı olur)

9. Soru Çevirisi: Dünya’nın manyetik alanı yeryüzünde yaşamın sürdürülmesinde kilit bir rol oynamaktadır, çünkü gezegenin atmosferini tutan ve onun uzay boşluğuna uçup gitmesini engelleyen şey tam olarak odur.
Cevap: D) Магнитное поле Земли играет ключевую роль в поддержании жизни на земном шаре (Dünya’nın manyetik alanı yeryüzünde yaşamın sürdürülmesinde kilit bir rol oynamaktadır)

10. Soru Çevirisi: Rönesans döneminde Avrupalı düşünürler, antik Yunan felsefesinde insanın uyumlu gelişiminin idealini gördükleri için yeniden antik mirasa yönelmişlerdir.
Cevap: С) поскольку в древнегреческой философии они видели идеал гармоничного развития человека (çünkü onlar antik Yunan felsefesinde insanın uyumlu gelişiminin idealini görüyorlardı)

11. Soru Çevirisi: Dijital para birimlerinin küresel pazarda giderek daha fazla popülerlik kazanmasına rağmen, merkez bankalarının çoğu onlara son derece temkinli yaklaşmaktadır.
Cevap: В) большинство центральных банков относятся к ним с крайней осторожностью (merkez bankalarının çoğu onlara son derece temkinli yaklaşmaktadır)

12. Soru Çevirisi: Çiçekleri görsel olarak ve koku yoluyla belirli bir yaban arısı türünün dişilerini taklit eden özel bir nadir tropikal orkide türü bulunmaktadır.
Cevap: А) чьи цветки визуально и запахом имитируют самок определенного вида ос (çiçekleri görsel olarak ve koku yoluyla belirli bir yaban arısı türünün dişilerini taklit eden)

Daha Fazla Taktik İster Misiniz?

YDS Rusça sınavında mevcut puanınızı EN AZ 30 puan artırmak için YDS Rusça Online Kursumuza katılın.

YDS Rusça Online Kursuna Katıl