YDS & YDT Rusça Çeviri Soruları Testi #3 (Rusça – Türkçe / Türkçe – Rusça)

YDS Rusça Çeviri Soruları Testi 3 Özne Yüklem Çözüm Taktikleri
1.C | 2.A | 3.C | 4.D | 5.A | 6.A | 7.E | 8.E | 9.E | 10.E | 11.E | 12.E

Çeviri Sorularında Şıklar Arasında Kararsız mı Kalıyorsunuz?

Özne-yüklem tespiti, bağlaç uyumu ve zaman kipi taktikleriyle saniyeler içinde doğru şıkkı bulun! YDS Rusça Hazırlık Setimiz ile çeviri sorularını hatasız tamamlayın.

YDS Rusça Kitaplarımızı İnceleyin

1. Orijinal Cümle: Революционные открытия в области квантовой физики, сделанные в начале двадцатого века, полностью разрушили классические представления о природе пространства и времени.
Cevap: C) Yirminci yüzyılın başlarında kuantum fiziği alanında yapılan devrim niteliğindeki keşifler, uzay ve zamanın doğası hakkındaki klasik anlayışları tamamen yıkmıştır.

2. Orijinal Cümle: Иностранный инвестор, внимательно изучивший тенденции местного рынка недвижимости, принял решение отозвать свой капитал из проекта, посчитав его слишком рискованным.
Cevap: A) Yerel emlak piyasasının eğilimlerini dikkatlice inceleyen yabancı yatırımcı, projeyi çok riskli bularak sermayesini geri çekme kararı almıştır.

3. Orijinal Cümle: Островные государства Тихого океана, экономика которых полностью зависит от туризма, столкнулись с беспрецедентным финансовым кризисом из-за длительного закрытия международных границ.
Cevap: C) Ekonomisi tamamen turizme bağlı olan Pasifik Okyanusu ada devletleri, uluslararası sınırların uzun süre kapalı kalması nedeniyle benzeri görülmemiş bir mali krizle karşı karşıya kalmıştır.

4. Orijinal Cümle: Очистные сооружения, построенные на средства европейских экологических фондов, значительно уменьшили объем токсичных выбросов, ежедневно попадающих в воды реки.
Cevap: D) Avrupa çevre fonlarının kaynaklarıyla inşa edilen arıtma tesisleri, her gün nehir sularına karışan zehirli atık hacmini önemli ölçüde azaltmıştır.

5. Orijinal Cümle: Многочисленные судебные иски, поданные потребителями против фармацевтического гиганта, вынудили компанию изъять популярное обезболивающее из продажи по всему миру.
Cevap: A) Tüketiciler tarafından ilaç devine karşı açılan çok sayıdaki dava, şirketi popüler ağrı kesiciyi dünya çapında satıştan çekmeye zorlamıştır.

6. Orijinal Cümle: Лесные пожары, полыхающие на юге Австралии уже третью неделю подряд, уничтожили миллионы гектаров растительности и нанесли непоправимый урон популяции коал.
Cevap: A) Avustralya’nın güneyinde üst üste üçüncü haftadır alev alev yanan orman yangınları, milyonlarca hektar bitki örtüsünü yok etmiş ve koala popülasyonuna onarılamaz bir zarar vermiştir.

7. Orijinal Cümle: İkinci Dünya Savaşı sırasında şifreli mesajları kırmak için geliştirilen ilk ilkel bilgisayarlar, günümüzdeki modern bilgi işlem teknolojilerinin temelini oluşturmuştur.
Cevap: E) Первые примитивные компьютеры, разработанные для взлома зашифрованных сообщений во время Второй мировой войны, заложили основу сегодняшних современных вычислительных технологий.

8. Orijinal Cümle: Uzun süreli kuraklık nedeniyle verimi düşen tarım arazileri, bölgedeki çiftçileri suya daha az ihtiyaç duyan alternatif ürünler yetiştirmeye yöneltmektedir.
Cevap: E) Сельскохозяйственные угодья, урожайность которых упала из-за длительной засухи, побуждают фермеров в регионе выращивать альтернативные культуры, требующие меньше воды.

9. Orijinal Cümle: İnternet kullanımının hızla yaygınlaşması, geleneksel yazılı basının tirajlarını büyük ölçüde düşürerek birçok köklü gazetenin dijital platformlara geçmesine neden olmuştur.
Cevap: E) Быстрое распространение использования Интернета в значительной степени снизило тиражи традиционной печатной прессы, став причиной перехода многих старейших газет на цифровые платформы.

10. Orijinal Cümle: Yüksek irtifalarda oksijen yetersizliğine uyum sağlamış olan Tibet yerlileri, genetik yapıları sayesinde deniz seviyesindeki insanlara kıyasla çok daha dayanıklıdır.
Cevap: E) Коренные жители Тибета, адаптировавшиеся к нехватке кислорода на больших высотах, благодаря своей генетической структуре гораздо более выносливы по сравнению с людьми на уровне моря.

11. Orijinal Cümle: Arkeolojik kazılar sırasında tesadüfen bulunan altın sikkeler, o dönemde iki uzak imparatorluk arasında güçlü bir ticari bağ olduğunu kesin olarak doğrulamaktadır.
Cevap: E) Золотые монеты, случайно найденные во время археологических раскопок, окончательно подтверждают, что в ту эпоху между двумя далекими империями существовала сильная торговая связь.

12. Orijinal Cümle: Sanat eleştirmenlerinin çoğu, ressamın son sergisindeki soyut çalışmalarının, önceki gerçekçi dönemine kıyasla duygusal açıdan çok daha yüzeysel olduğunu düşünmektedir.
Cevap: E) Большинство художественных критиков считают, что абстрактные работы художника на его последней выставке эмоционально гораздо более поверхностны по сравнению с его предыдущим реалистическим периодом.

Daha Fazla Taktik İster Misiniz?

YDS Rusça sınavında mevcut puanınızı EN AZ 30 puan artırmak için YDS Rusça Online Kursumuza katılın.

YDS Rusça Online Kursuna Katıl